Hej och stort tack för att du köpt vår honung.
Vår honung kommer från vår bigård som finns här i Alafors/Anneberg norr om Kungsbacka.
Bina I bigården flyger i en radie om 2-3km och här betyder det att de mestadels flyger omkring i skog och äng och hämtar in nektar från vilda bär och frukter.
Vi tar ur honungsramarna från bikuporna (skattar) och slungar dessa. Honungen silas och tappas därefter upp på burkar.
All svensk honung stelnar och det är sammansättningen av nektarn som avgör hur snabbt det går. Vår honung säljs flytande men kommer att kristalliseras/kanderas med tiden. Vår honung är mer av skogshonungskaraktär och denna brukar ha en större mängd fruktos än glukos där fruktosen stelnar långsammare.
Om honungen stelnat och du vill göra den flytande igen så kan du ställa burken i ett vattenbad och värm till 35-40 grader.
Förvara din burk med honung svalt och mörkt och stäng alltid locket.
Hållbarhetstiden är 2-3år i oöppnad förpackning men du lär ha tömt burken långt innan dess.
Ett tips om du vill ha flytande honung till våren och du inte vågar chansa på att honungen i burken håller sig flytande är att frysa in burken med honung och ta fram till våren. Vips en tidskapsel finfin honung.
Om du har några frågor får du gärna höra av dig.
Copyright @ All Rights Reserved